8 greseli de evitat cand alegi rochiile de seara

Rochiile de seara sunt piese vestimentare esentiale pentru orice femeie care vrea sa impresioneze la o ocazie speciala. Fie ca este vorba de o nunta, un banchet, o gala sau o petrecere, alegerea rochiei potrivite poate face diferenta intre un look reusit si unul ratat.

Dar cum sa eviti greselile frecvente cand vine vorba de rochii de seara? Iata 10 sfaturi care te pot ajuta sa iti pui in valoare silueta, personalitatea si stilul.

Alege rochia in functie de forma corpului tau.

Nu toate rochiile de seara se potrivesc oricarui tip de silueta, asa ca trebuie sa stii ce modele iti avantajeaza si ce modele ar trebui sa eviti. De exemplu, daca ai o silueta in forma de para, adica solduri mai late decat umerii, poti opta pentru o rochie cu decolteu in V sau cu umeri accentuati, care sa echilibreze proportiile.

Daca ai o silueta in forma de clepsidra, adica talia bine definita si bustul si soldurile aproximativ egale, poti alege o rochie care sa iti sublinieze talia, cum ar fi o rochie tip sirena sau una cu cordon. Daca ai o silueta in forma de mar, adica bustul si abdomenul mai proeminente decat soldurile, poti alege o rochie care sa iti alungeasca si subtieze silueta, cum ar fi o rochie dreapta sau una plisata.

ROCHIE DE OCAZIE ELEGANTA LUNGA CU DANTELA VERDE PE BUST
ROCHIE DE OCAZIE ELEGANTA LUNGA CU DANTELA VERDE PE BUST

Alege rochia in functie de evenimentul la care participi.

Nu este acelasi lucru sa porti o rochie de seara la o nunta sau la o petrecere intre prieteni. Trebuie sa tii cont de codul vestimentar al evenimentului, de locatie, de ora si de atmosfera. De exemplu, daca mergi la o nunta, trebuie sa eviti rochiile albe sau foarte deschise la culoare, pentru a nu intra in conflict cu mireasa.

De asemenea, trebuie sa eviti rochiile prea scurte, prea decoltate sau prea stralucitoare, pentru a nu atrage atentia in mod negativ. Daca mergi la o petrecere intre prieteni, poti fi mai indrazneata si mai creativa cu alegerea rochiei, dar fara a exagera. Poti opta pentru o rochie colorata, cu imprimeuri sau cu detalii interesante, dar care sa nu fie vulgara sau nepotrivita.

Alege rochia in functie de anotimp si de temperatura.

Nu vrei sa ingheti sau sa transpiri excesiv din cauza rochiei pe care ai ales-o. Trebuie sa tii cont de vremea de afara si de temperatura din interiorul locatiei unde va avea loc evenimentul. De exemplu, daca este iarna sau toamna tarzie, poti alege o rochie din materiale mai groase, cum ar fi catifeaua sau matasea naturala, si care sa aiba maneci lungi sau trei sferturi.

Daca este vara sau primavara devreme, poti alege o rochie din materiale mai subtiri si mai vaporoase, cum ar fi voalul sau sifonul, si care sa aiba maneci scurte sau fara maneci.

ROCHIE DE SEARA ELEGANTA LUNGA, CU DANTELA, BURGUNDY, CU MANECA LUNGA
ROCHIE DE SEARA ELEGANTA LUNGA, CU DANTELA, BURGUNDY, CU MANECA LUNGA

Alege rochia in functie de personalitatea si stilul tau.

Nu te lasa influentata doar de tendintele modei sau de parerile altora cand vine vorba de rochii de seara. Trebuie sa te simti confortabil si increzatoare in rochia pe care o porti, asa ca trebuie sa iti reflecte gusturile si preferintele. De exemplu, daca esti o persoana romantica si feminina, poti alege o rochie cu flori, cu dantela sau cu volane.

Daca esti o persoana eleganta si sofisticata, poti alege o rochie simpla dar rafinata, cu linii clasice si culori neutre. Daca esti o persoana indrazneata si nonconformista, poti alege o rochie cu un design original si modern, cu culori vibrante sau cu accesorii inedite.

Alege rochia in functie de bugetul tau.

Nu este nevoie sa cheltuiesti o avere pe o rochie de seara, mai ales daca nu o vei purta foarte des. Poti gasi rochii de seara frumoase si de calitate la preturi accesibile, daca stii unde sa cauti. De exemplu, poti cauta rochii de seara online, pe site-uri specializate sau pe platforme de vanzare second hand.

Poti cauta rochii de seara la reduceri, la magazinele tale preferate sau la outlet-uri. Poti imprumuta o rochie de seara de la o prietena sau de la o ruda, daca aveti masuri si gusturi similare. Poti personaliza o rochie de seara veche, pe care o ai deja in garderoba, adaugandu-i accesorii noi sau modificandu-i croiala.

Alege rochia in functie de accesoriile pe care le vei purta.

Nu uita ca rochia de seara nu este singurul element al tinutei tale, ci trebuie sa se armonizeze cu pantofii, geanta, bijuteriile si alte accesorii pe care le vei purta. De exemplu, daca alegi o rochie simpla si uni, poti adauga accesorii mai stralucitoare si mai colorate, care sa ii dea un plus de farmec.

Daca alegi o rochie mai complexa si mai bogata in detalii, poti opta pentru accesorii mai discrete si mai elegante, care sa nu ii fure din atentie. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca accesoriile sunt potrivite pentru evenimentul la care participi, pentru anotimpul si pentru stilul tau.

ROCHIE ELEGANTA LUNGA, BUMBAC CU GLITTER, LILA, CU REFLEXII
ROCHIE ELEGANTA LUNGA, BUMBAC CU GLITTER, LILA, CU REFLEXII

Alege rochia in functie de machiajul si coafura pe care le vei avea.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de aspectul fetei tale cand alegi rochia de seara. Machiajul si coafura pe care le vei avea trebuie sa se potriveasca cu rochia, dar si cu forma fetei, cu culoarea parului si a ochilor, cu tonul pielii si cu trasaturile tale. De exemplu, daca alegi o rochie in culori calde, cum ar fi rosu, portocaliu sau galben, poti alege un machiaj in tonuri similare, care sa iti scoata in evidenta ochii si buzele.

Daca alegi o rochie in culori reci, cum ar fi albastru, verde sau mov, poti alege un machiaj in tonuri contrastante, care sa iti ilumineze tenul si sa iti accentueze pometii. Daca alegi o rochie cu decolteu adanc sau fara bretele, poti alege o coafura care sa iti lase parul liber sau prins intr-un coc lejer, care sa iti dezvaluie gatul si umerii. Daca alegi o rochie cu guler inalt sau cu maneci lungi, poti alege o coafura care sa iti prinda parul intr-o coada sau intr-un coc strans, care sa iti elibereze fata.

Alege rochia cu suficient timp inainte de eveniment.

Nu lasa alegerea rochiei de seara pe ultima clipa, pentru ca s-ar putea sa nu gasesti ce iti doresti sau sa nu ai timp sa faci eventuale ajustari sau modificari. Este recomandat sa iti cumperi sau sa iti imprumuti rochia cu cel putin doua saptamani inainte de eveniment, pentru a avea timp sa o probezi acasa, sa vezi cum se asorteaza cu accesoriile pe care le ai sau le vrei sa le cumperi, sa faci proba de machiaj si coafura si sa te asiguri ca totul este perfect.

Daca este nevoie sa ii schimbi lungimea, latimea sau alte detalii ale croielii, trebuie sa mergi la un croitor pentru a-ti croi rochia perfect pe corpul tau.

Sper ca toate aceste sfaturi sa te ajute in alegerea rochiei tale de seara si nu uita sa arunci un ochi pe site-ul nostru jojofashion.ro unde vei gasi sute de rochii de seara.