Ce pantaloni sa porti sa-ti evidentiezi silueta

Daca vrei sa-ti pui in valoare formele si sa arati mai subtire, alegerea pantalonilor potriviti este esentiala. Nu toti pantalonii se potrivesc oricarui tip de silueta, asa ca trebuie sa tii cont de cateva criterii atunci cand iti cumperi o noua pereche. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa alegi pantalonii de dama care te avantajeaza cel mai mult.

Alege pantalonii in functie de forma corpului tau.

Exista patru tipuri principale de silueta: clepsidra, mar, para si dreptunghi. Fiecare dintre ele are anumite caracteristici care influenteaza modul in care arata pantalonii pe tine.

De exemplu, daca ai o silueta in forma de clepsidra, cu umerii si soldurile aproximativ egale si talia bine definita, poti purta aproape orice tip de pantaloni, dar cei mai potriviti sunt cei cu talie inalta, croiala conica sau evazata si culoare inchisa.

PANTALONI DAMA EVAZATI NEGRI CU NASTURI AURII
PANTALONI DAMA EVAZATI NEGRI CU NASTURI AURII

Daca ai o silueta in forma de mar, cu umerii mai lati decat soldurile si talia mai putin evidenta, poti opta pentru pantaloni cu talie medie sau joasa, croiala dreapta sau larga si culoare deschisa sau cu imprimeuri.

PANTALONI DAMA ELEGANTI GRI VASCOZA CU INSERTII DIN PIELE, TALIE JOASA
PANTALONI DAMA ELEGANTI GRI VASCOZA CU INSERTII DIN PIELE, TALIE JOASA

Daca ai o silueta in forma de para, cu umerii mai ingusti decat soldurile si talia marcata, poti alege pantaloni cu talie inalta, croiala evazata sau bootcut si culoare inchisa sau uni.

PANTALONI DE DAMA LUNGI MULATI NEGRI CU TALIE INALTA
PANTALONI DE DAMA LUNGI MULATI NEGRI CU TALIE INALTA

Daca ai o silueta in forma de dreptunghi, cu umerii, talia si soldurile aproximativ la fel de late, poti purta pantaloni cu talie joasa sau medie, croiala slim sau skinny si culoare deschisa sau cu detalii care adauga volum.

Alege pantalonii in functie de lungimea picioarelor tale.

Daca ai picioarele lungi si subtiri, poti purta orice lungime de pantaloni, dar cele mai avantajoase sunt cele care se termina la glezna sau putin mai sus. Astfel, vei crea un efect de alungire si vei evidentia forma picioarelor tale.

Daca ai picioarele scurte si groase, poti opta pentru pantaloni care se termina la nivelul genunchilor sau putin mai jos. Astfel, vei crea un efect de scurtare si vei ascunde partea inferioara a picioarelor tale. Evita pantalonii care se termina la jumatatea gambei sau la glezna, deoarece te vor face sa arati si mai scunda si mai plinuta.

Alege pantalonii in functie de ocazie.

Daca vrei sa porti pantaloni la birou, alege modele clasice, cum ar fi cei cu dunga pe mijloc, cei cu pliuri sau cei cu buzunare laterale. Poti alege culori neutre, cum ar fi negru, gri, bleumarin sau bej, sau culori pastelate, cum ar fi roz, albastru sau verde menta. Evita pantaloni prea stramti, prea largi sau prea scurti, deoarece nu sunt adecvati pentru un mediu profesional.

PANTALONI DAMA ELEGANTI BLEU, CONICI, CU TALIA INALTA
PANTALONI DAMA ELEGANTI BLEU, CONICI, CU TALIA INALTA

Daca vrei sa porti pantaloni la o petrecere, alege modele trendy, cum ar fi cei cu imprimeuri florale, animal print sau geometrice, cei cu paiete sau cei cu aplicatii metalice. Poti alege culori vii, cum ar fi rosu, galben, portocaliu sau mov, sau culori metalice, cum ar fi argintiu, auriu sau bronz. Evita pantaloni prea simpli, prea sobri sau prea lungi, deoarece nu sunt suficient de festivi.

PANTALONI DAMA EVAZATI WETLOOK ANIMAL PRINT LEOPARD
PANTALONI DAMA EVAZATI WETLOOK ANIMAL PRINT LEOPARD

Sper ca aceste sfaturi te vor ajuta sa-ti alegi pantalonii care te fac sa te simti bine in pielea ta si sa-ti evidentiezi silueta. Nu uita ca pantalonii nu sunt singurul element care conteaza, ci si modul in care ii asortezi cu restul tinutei.

Alege topuri, camasi, bluze, jachete, cardigane, pulovere, veste sau sacouri care se potrivesc cu stilul, culoarea si croiala pantalonilor tai. De asemenea, alege incaltaminte, accesorii, bijuterii si genti care completeaza look-ul tau. Vezi si articolul cele mai bune materiale pentru pantaloni de calitate.