Cum sa te imbraci decent, dar chic la birou?

Daca lucrezi la birou, probabil ca te-ai intrebat de multe ori cum sa te imbraci decent, dar chic, pentru a face o impresie buna si a te simti confortabil. Nu este usor sa gasesti echilibrul intre formal si casual, intre sobru si colorat, intre clasic si modern. Dar nu este nici imposibil. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti alegi tinuta office de birou potrivita.

Respecta codul vestimentar al companiei. In functie de domeniul in care activezi, de cultura organizationala si de pozitia ta, exista anumite reguli nescrise sau chiar scrise despre cum trebuie sa te imbraci la birou. De exemplu, daca lucrezi intr-un mediu foarte conservator, cum ar fi o banca sau o firma de avocatura, este recomandat sa optezi pentru costume sau tailleur-uri in culori neutre, cu accesorii discrete. Daca lucrezi intr-un mediu mai relaxat, cum ar fi o agentie de publicitate sau o firma de IT, poti sa iti permiti mai multa creativitate si sa introduci elemente mai casual sau mai colorate in tinuta ta.

BLUZA DAMA ELEGANTA, VASCOZA, BLEUMARIN NAVY, CU MANECA LUNGA
BLUZA DAMA ELEGANTA, VASCOZA, BLEUMARIN NAVY, CU MANECA LUNGA

Alege piese care ti se potrivesc. Nu conteaza cat de frumoasa este o haina daca nu ti se potriveste. Trebuie sa tii cont de forma corpului tau, de proportiile tale si de stilul tau personal. Alege piese care iti pun in valoare atuurile si care iti ascund defectele. De asemenea, alege piese care iti reflecta personalitatea si care te fac sa te simti bine in pielea ta. Nu te imbraca intr-un anumit fel doar pentru ca este la moda sau pentru ca asa fac ceilalti.

Investeste in piese de calitate. Calitatea este mai importanta decat cantitatea cand vine vorba de tinuta de birou. Este mai bine sa ai cateva piese de baza, bine croite si din materiale bune, decat multe piese ieftine si de proasta calitate. Piesele de calitate rezista mai mult in timp, se asorteaza mai usor si iti dau un aer mai profesionist si mai elegant. Printre piesele de baza pe care ar trebui sa le ai in garderoba ta se numara: o camasa alba, un sacou negru, o fusta creion sau o pereche de pantaloni clasici, o rochie simpla si versatila, un palton sau o geaca potrivita pentru sezon.

CAMASA DAMA CROP, ROZ FUCSIA, CU MANECA LUNGA
CAMASA DAMA CROP, ROZ FUCSIA, CU MANECA LUNGA

Adauga accesorii care fac diferenta. Accesoriile sunt cele care pot transforma o tinuta simpla intr-una chic. Poti folosi accesorii pentru a adauga culoare, textura sau personalitate tinutei tale. Dar nu exagera cu ele. Alege accesorii care se potrivesc cu stilul tau si cu restul tinutei. De exemplu, poti purta o esarfa colorata la o camasa alba, un colier statement la o rochie simpla sau o curea interesanta la o fusta creion. Evita insa accesorii prea zgomotoase, prea mari sau prea stralucitoare, care pot fi nepotrivite pentru mediul de birou.

FUSTA TIP CREION, MIDI, BEJ, CU TALIA INALTA
FUSTA TIP CREION, MIDI, BEJ, CU TALIA INALTA

Nu uita de incaltaminte si de genti. Incaltamintea si gentile sunt la fel de importante ca hainele cand vine vorba de tinuta de birou. Alege incaltaminte care este confortabila, curata si in stare buna. Evita incaltamintea prea sport, prea eleganta sau prea extravaganta. Opteaza pentru modele clasice, cum ar fi pantofii cu toc mediu sau mic, balerinii sau botinele. In ceea ce priveste gentile, alege modele care sunt practice, incapatoare si rezistente. Evita gentile prea mici, prea mari sau prea stridente. Opteaza pentru modele simple, din piele sau din materiale similare.

Tinuta office:BLUZA DE DAMA CU PRINT FLORAL MULTICOLOR
BLUZA DE DAMA CU PRINT FLORAL MULTICOLOR

Acestea sunt cateva sfaturi generale despre cum sa te imbraci decent, dar chic la birou. Desigur, poti sa le adaptezi in functie de preferintele si de nevoile tale. Important este sa te simti bine in ceea ce porti si sa iti exprimi personalitatea, fara a incalca regulile de bun gust si de profesionalism.