Cum sa te imbraci la o nunta iarna? Reguli, tinute recomandate, greseli de evitat

Daca ai fost invitata la o nunta iarna, probabil ca te intrebi ce sa porti pentru a fi eleganta, dar si confortabila. Iarna, temperaturile sunt scazute, iar vremea poate fi capricioasa, asa ca trebuie sa tii cont de cateva reguli cand alegi tinuta potrivita pentru o nunta.

Reguli de baza pentru o tinuta de nunta iarna:

Evita rochiile prea scurte sau prea decoltate. Nu numai ca vei ingheta, dar vei arata si nepotrivita pentru un eveniment formal. Opteaza pentru rochii midi sau lungi, cu maneci lungi sau trei sferturi, si cu un decolteu discret.

Alege materiale calduroase si de calitate. Bumbacul, lana, casmirul sau matasea sunt materiale care iti vor tine de cald si vor arata bine pe corp. Evita materialele sintetice, care nu respira si care pot crea un efect neplacut de transpiratie.

Nu uita de accesoriile potrivite. O esarfa, o pelerina, o stola sau un bolero sunt accesorii care te pot ajuta sa completezi tinuta si sa te protejezi de frig. Alege accesorii in culori neutre sau in ton cu rochia, si evita imprimeurile prea incarcate sau culorile prea stridente.

Poarta incaltaminte adecvata. O pereche de pantofi cu toc este intotdeauna o alegere eleganta pentru o nunta, dar trebuie sa te asiguri ca sunt comozi si ca nu aluneca pe zapada sau gheata. Daca vrei sa fii mai sigura pe tine, poti opta pentru o pereche de botine sau cizme cu toc mic sau mediu, care iti vor tine picioarele calde si uscate.

Nu exagera cu machiajul si coafura. Iarna, pielea si parul au nevoie de mai multa hidratare si ingrijire, asa ca evita machiajul prea incarcat sau coafurile prea elaborate. Opteaza pentru un machiaj natural si luminos, care sa iti puna in valoare trasaturile, si pentru o coafura simpla si eleganta, care sa nu se strice din cauza umezelii sau vantului.

Tinute recomandate pentru o nunta iarna:

O rochie midi din matase intr-o culoare pastelata, cu maneci lungi si decolteu in V, accesorizata cu o esarfa din casmir intr-o nuanta mai inchisa si o pereche de pantofi nude cu toc mic.

O rochie lunga din lana intr-o culoare inchisa, cu maneci trei sferturi si guler rotund, accesorizata cu o pelerina din blana artificiala intr-o culoare contrastanta si o pereche de botine negre cu toc mediu.

O rochie midi din dantela intr-o culoare vibranta, cu maneci trei sferturi si decolteu barcuta, accesorizata cu un bolero din satin intr-o culoare neutra si o pereche de pantofi rosii cu toc inalt.

O rochie lunga din catifea intr-o culoare uni, cu maneci lungi si decolteu adanc in spate, accesorizata cu o stola din matase intr-o culoare metalica si o pereche de cizme argintii cu toc mic.

Greseli de evitat la o nunta iarna:

Nu purta alb sau negru. Albul este rezervat miresei, iar negrul este asociat cu doliul. Alege culori care sa iti reflecte personalitatea si starea de spirit, dar care sa nu fie prea aprinse sau prea sobre.

Nu purta jeansi sau pantaloni. Chiar daca esti mai comoda in pantaloni decat in rochii, acestia nu sunt potriviti pentru o nunta. Daca vrei sa porti pantaloni, alege o pereche de pantaloni eleganti, dintr-un material fin si intr-o culoare neutra, si asorteaza-i cu o bluza sau o camasa feminina si cu un sacou sau un palton.

Nu purta haine prea largi sau prea stramte. Hainele prea largi te vor face sa arati neglijenta, iar cele prea stramte te vor face sa arati vulgara. Alege haine care sa iti vina bine pe corp, care sa iti evidentieze formele, dar care sa nu iti limiteze miscarile.

Nu alege bijuterii prea mari sau prea multe. Bijuteriile sunt accesorii care pot da farmec unei tinute, dar nu trebuie sa exagerezi cu ele. Alege bijuterii discrete si de bun gust, care sa se potriveasca cu rochia si cu accesoriile. Evita bijuteriile prea mari, prea zgomotoase sau prea stralucitoare, care te vor face sa arati ca un pom de Craciun.